top of page
  • Writer's pictureEquip Pecats Venials

Fustateràpia reductora i reafirmant: coneix els seus beneficis


Què és la fustateràpia?

La fustateràpia és una tècnica natural que s'utilitza tant amb finalitats estètiques com de salut. Consisteix a fer un massatge a diferents pressions utilitzant diversos instruments de fusta de diferents formes i mides.


L'antiga tècnica va renéixer a Colòmbia, on a la dècada de 1990 es van desenvolupar els utensilis i les tècniques per aconseguir els millors resultats, sobretot en l'àmbit de l'estètica corporal i l'esport. Esportistes d'alt nivell i culturistes utilitzen la fustateràpia per redefinir i afinar la seva figura.


Els dispositius tenen formes ergonòmiques, dissenyades per adaptar-se a diferents parts del cos, i cadascun té les seves pròpies funcions i objectius específics. Depenent de la zona, també es poden utilitzar rodets de diferents formes, a més també hi ha eines més petites per a la cara.


Les eines de fusta dissenyades anatòmicament que es fan servir en aquest tipus de massatge són ideals per redefinir el contorn corporal, reduir la cel·lulitis i facilitar la pèrdua de pes.


Com són els massatges amb fustateràpia?

Aquesta teràpia utilitza instruments de fusta per aplicar sèries de moviments repetitius amb una pressió específica sobre diferents parts del cos. Aquesta pressió afavoreix l'eliminació de líquid i la reducció del teixit gras i de les toxines que pugui contenir a través del sistema limfàtic.


Es tracta, doncs, d'una teràpia que contribueix a la desintoxicació de l'organisme.

Està molt recomanada per lluitar contra la cel·lulitis, ja que afavoreix la remodelació i reducció dels volums desproporcionats i suavitzar els clotets a la pell de taronja.

No et preocupis, no fa mal! és un massatge intens però agradable, sortiràs de la sessió com si haguèssis fet exercici suau.


Què s'utilitza durant el massatge?

Per fer el massatge hi ha una gran varietat d'utensilis. Alguns terapeutes reconeguts fins i tot dissenyen els seus. No obstant, els més utilitzats són els següents:


Rodet llis. Serveix per amassar les cames i els glutis. Hi ha diferents models que s'adapten al tipus de pell i de problema que presenti el pacient Serveix per activar el sistema circulatori i limfàtic, i facilita l'eliminació d'adipòcits. Hi ha diferents tipus de corró, que s'escullen en funció de com sigui la pell del pacient i de l'adipositat que aquest presenti.


Copa sueca. Famosa per tractar l'adipositat localitzada i modelar zones com la cintura, els glutis, les cuixes o l'abdomen.


Taula modeladora. Contribueix a drenar el greix i afavoreix l'eliminació de toxines. S'utilitza per modelar les zones més delicades de la pell del pacient.


Tipus de fustateràpia:

Segons la zona i els objectius a aconseguir, hi ha diferents tipus de massatge:


Facial:

La funció principal d'aquest massatge és tensar la pell, alhora que millora la circulació sanguínia. És un tractament suau i cosmètic.


Corporal:


Massatge de drenatge limfàtic. Recomanada després de lesions greus o cirurgia per reduir símptomes com la inflor i el dolor. Estimula el flux de líquid als ganglis limfàtics i allibera les acumulacions. Aquest tipus de massatges ha de ser portat a terme per un fisioterapeuta amb formació específica.


Massatge de teixit profund. Aquesta teràpia és una tècnica de massatge que utilitza moviments lents i potents per assolir les capes més profundes de múscul i teixit connectiu. Aquest tipus de tècnica pot ser intensa per la pressió que s'hi aplica, però el tractament és molt efectiu. També l'han de fer professionals sanitaris qualificats.


Massatge del pit. Aquesta tècnica, més suau, es realitza principalment per modelar els pits, a més de reafirmar i tonificar.


Massatge anticel·lulític. Aquest tipus de tècnica s'aplica per eliminar el greix i el líquid acumulats a diferents zones del cos. En activar la circulació sanguínia a les parts tractades, afavoreix l'eliminació. És un tractament natural, no invasiu, que ofereix resultats en poc temps. Les sessions duren aproximadament una hora.


La fustateràpia anticel·lulítica* elimina l'acumulació greix de diferents parts del cos, com són malucs, esquena o abdomen. Gràcies a aquest massatge, s'activa la microcirculació i elimina la retenció de líquids. També permet modelar glutis i cames aconseguint una aparença més ferma i elevada.


*Totes les cel·lulitis són iguals? Aquests són els diferents tipus de cel·lulitis:


Grau I o incipient. Hi ha una alteració circulatòria, que contribueix a la retenció de líquids, amb el consegüent edema del teixit connectiu. La pell és llisa a simple vista, presenta una lleugera ondulació en pessigar la pell. Una bona forma de prevenció consisteix a afegir unes gotes d'oli d'alvocat a la hidratant corporal diària i ingerir complements amb pinya o carxofa que estimulin la circulació.

Grau II. Es presenta la pell de taronja en aplicar pressió a la zona i la zona dels glutis solen ser els més afectats. Hi ha més edema amb acumulació de greix i fibrosi intersticial. És el moment de fer servir anticel·lulítics amb cafeïna, drenants i estimuladors de la circulació.

Grau III. Sol afectar cuixes, glutis, braços i cartutxeres. La pell es veu flàccida i apareixen nòduls de greix que s'aprecien a primera vista i es comencen a agrupar en micronòduls durs. Els massatges i tractaments anticel·lulítics professionals ajuden a trencar els micronòduls, mobilitzar els greixos i drenar els líquids. S'aconsella juntament amb la dieta complements rics en te verd, útil per motivar el metabolisme del teixit adipós i llavors de raïm amb propietats antioxidants i afavoridores de la microcirculació.

Grau IV. En aquest grau ja apareix dolor al frec i és visible fins i tot en repòs. La circulació està molt afectada i hi apareix molt edema i retenció de líquids. Per ajudar a eliminar-la, pots incloure a la dieta un complement ric en algues que actuen a l'origen dels greixos, actius que millorin la circulació, a més d'anticel·lulítics amb altes concentracions de cafeïna.



Beneficis d'aquest tractament

La fustateràpia no és una tècnica de relaxació. És un tractament físic d'acció més o menys profunda, segons la tècnica i la indicació, que pretén augmentar el benestar general, reafirmar els contorns i dir adéu a l'excés de greix.


1. Disminueix la cel·lulitis i la retenció de líquids

El corró de fusta estimula el sistema limfàtic del cos i redueix la retenció de líquids acumulats als teixits com a conseqüència de fluctuacions hormonals, poc exercici o un flux limfàtic alterat.

Després d'unes quantes sessions, els contorns de cuixes i glutis es veuen més tonificats i l'aspecte de pell de taronja es pot reduir significativament.

El massatge també pot ajudar a estirar i allargar el teixit de la pell, cosa que també pot fer que la pell es torni més llisa i suau.


2. Efecte desintoxicant

Podeu imaginar el sistema limfàtic que recorre l'organisme en paral·lel al sistema venós com una xarxa de clavegueram que recull substàncies contaminants i residus. El massatge amb dispositius de fusta pot actuar sobre aquest sistema, activant-lo, cosa que afavoreix els processos naturals de desintoxicació del cos.

Això genera benestar i enforteix el sistema immunitari, del qual el sistema limfàtic en forma part.


3. Pell sana i tonificada

La teràpia augmenta la producció de col·lagen i elastina del propi cos. Això tensa la pell dels braços, l'estómac o les cames de manera natural i prevé l'aparició de nova cel·lulitis.

A més, la pressió intensiva estimula la circulació sanguínia, cosa que garanteix un cutis saludable i radiant i una pell ferma en cames i glutis.


4. Alleuja tensions musculars

A més dels usos estètics, la fustateràpia és molt útil per alleujar tensions musculars, contractures i dolors musculars o articulars.

Independentment que siguis una persona molt activa, esportista o sedentària, la fustateràpia pot resultar igualment molt eficaç i beneficiosa. A més, afavoreix la relaxació muscular i alleuja la tensió i l'estrès, afavorint un millor descans i son.

És més efectiva si el tractament és constant i regular, de manera semblant al massatge terapèutic tradicional. Poden ser recomanables dues sessions setmanals d'una hora de durada durant tres o quatre mesos per apreciar-ne els efectes.

Com més consistent sigui el tractament, més notables i duradors seran els efectes. Tot i això, els resultats que experimentis continuaran durant aproximadament tres mesos després de l'última sessió.


Contraindicacions

La fustateràpia és un tractament de massatge completament natural i segur si es realiza amb professionals qualificats. Tot i això, pot estar contraindicada si pateixes algun problema de salut. En aquest cas, consulta abans amb el metge o amb les nostres especialistes. Per exemple, la fustateràpia i el massatge en general poden estar contraindicats en alguns tipus de càncer i algunes malalties circulatòries i limfàtiques com trombosi, flebitis, hemorràgia, ganglis limfàtics inflamats, limfangitis o limfadenitis.

Tampoc podrem aplicar fustateràpia en cas de trastorns cardíacs, insuficiència renal, tumors, infeccions a la pell, infeccions sistèmiques, estats febrils, inflamacions abdominals i inflamacions agudes.


Pecats Venials ha creat un mètode propi de remodelació corporal de cos sencer amb Fustateràpia amb excel·lents resultats. Et convidem a realitzar el nostre diagnòstic corporal gratuit i gaudir dels beneficis de la nostra Fustateràpia. Demana cita al 938 588 005

bottom of page